Het is voor slachtoffers van letselschade soms een hele opgave: een belangenbehartiger vinden waarbij je er volledig van uit kunt gaan dat deze in het belang van hun cliënt handelt. En dat terwijl je een belangenbehartiger kiest op een moment dat er al veel op een slachtoffer afkomt, en deze zich vaak in een ingrijpende periode in zijn leven bevindt.

Bovendien komt er in een dergelijke situatie vanuit alle kanten gevraagd en ongevraagd advies over het kiezen van een hulpverlener. Politie, zorgverleners, verzekeraars, bekenden… Allemaal kennen zij wel een rechtshulpverlener die het slachtoffer graag zou bijstaan.

Keurmerk voor de letselschadebranche

De Letselschade Raad onderkent dat al deze adviezen in een voor slachtoffers moeilijke tijd, overweldigend kan zijn. Daarom ontwikkelt De Letselschade Raad momenteel een Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit wordt ook wel afgekort met NKL. Met dit keurmerk kunt u vertrouwen op goede hulp.

Keurmerk Letselschade: waarom?

De letselschadebranche wil er met dit keurmerk zorg voor dragen dat een letselschadeslachtoffer zonder kennis van de sector terecht komt bij een belangenbehartiger die onvoldoende deskundig of zelfs malafide is.

De Letselschade Raad maakt daarom afspraken met degenen die doorverwijzen, zoals bijvoorbeeld de politie: zij mogen alleen verwijzen naar degenen die bij het Register Letselschade zijn ingeschreven en het Nationaal Keurmerk letselschade hebben. Zo weet u zeker dat u bijgestaan wordt door een betrouwbare partij, welke uw belang op de eerste plaats zet.

Bekijk ook de website van het Keurmerk Letselschade met de videoboodschap van Sander Dekker, Minister van Rechtsbescherming.

Wat is de Letselschade Raad?

Stichting de Letselschade Raad is de oprichter van het Keurmerk Letselschade. De stichting heeft als doel om het schaderegelingsproces bij letselschade te verbeteren. Ferme Advocaten is aangesloten bij de Letselschade Raad. Lees meer in ons artikel: Stichting De Letselschade Raad.

Letselschade advocaat Utrecht

Heeft u naar aanleiding van de bovenstaande informatie vragen over het keurmerk, of bent u benieuwd wat een letselschade advocaat van Ferme Letselschade Advocaten voor u kan betekenen?

Bij Ferme Letselschade Advocaten stellen we korte lijnen en persoonlijke begeleiding voorop. Wij hebben veel ervaring met gecompliceerde letselschadezaken en helpen u graag. Bent u op zoek naar een letselschade expert, of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.