Home » Letselschade » Verkeersongeval

Advocaat bij verkeersongeval

Verkeersongeval

Een verkeersongeval heeft voor u als slachtoffer en voor uw gezin een grote impact. Bij veel verkeersongevallen ontstaat er letsel. Een vergoeding voor de onkosten en schade die u oploopt kunt verhalen bij een andere partij. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor juridische bijstand: u kunt zich richten op uw herstel, terwijl wij zorgen voor het afhandelen van uw letselschade.

Letselschade na aanrijding

U kunt of verschillende manieren betrokken raken bij een auto-ongeluk:

  • Als veroorzaker: bestuurder van een auto of ander motorrijtuig
  • Als slachtoffer: bestuurder van een andere auto, voetganger of fietser

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade na een aanrijding, is het belangrijk om de schuldige partij aansprakelijk te stellen. Het maakt dan uit in welke vorm u aan het verkeer deelnaam.

Aansprakelijkheid als slachtoffer

De wet biedt extra bescherming aan voetgangers of fietsers die bij een verkeersongeval of aanrijding betrokken zijn geraakt. De bestuurder van het motorrijtuig is voor tenminste voor 50% aansprakelijk. Het is daarom altijd goed om de veroorzaker van het verkeersongeval aansprakelijk te stellen.

De 50% aansprakelijkheid geldt niet voor:

  • In de praktijk is hier echter zelden sprake van.
  • Voor kinderen gelden bijzondere regels, waardoor zij extra worden beschermd.

Aansprakelijkheid als veroorzaker

Wanneer u als veroorzaker betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, dan wordt eerst beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Indien u schuldig bent, bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding, dan bent u aansprakelijk. Uw eigen verzekeraar zal de geleden schade vergoeden.

Net als wanneer u slachtoffer bent, moet er eerst worden beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Is het duidelijk dat iemand anders het ongeluk heeft veroorzaakt? Dan kunt u diegene aansprakelijk stellen en heeft u recht op een schadevergoeding.

En wat als er geen partij schuldig is?

Er is niet altijd direct een schuldige aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder die van de weg raakt, terwijl er geen ander voertuig bij betrokken is. In dat geval kunt u als slachtoffer alsnog recht hebben op een schadevergoeding.

Dit kan bijvoorbeeld door uw schade te verhalen op de Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Zo’n verzekering vergoedt de schade van alle inzittenden en de bestuurder. Ook bestaat de mogelijkheid voor een beroep op de regeling voor schuldloze derden.

Ook voor ongevallen waarbij andere motorrijtuigen bij betrokken zijn gelden regelingen waardoor de schade van opzittenden en inzittenden kan worden verhaald. Dus ook bij ongevallen met motorrijtuigen, zoals een trein, tram, bus, motor, scooter, brommer of scootmobiel kunt u een vergoeding voor uw schade claimen.

 

 

Persoonlijke benadering

Binnen een letselschadezaak wordt een slachtoffer vaak geconfronteerd met vragen op het gebied van werk, re-integratie en het inschakelen van de juiste zorg. Door onze persoonlijke benadering en brede inzet van hulp staan wij u op al deze gebieden bij.

Recht op schadevergoeding na verkeersongeval?

Om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding, is het belangrijk te bepalen wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Maar het vaststellen van de schade en het uitkeren van een eventuele schadevergoeding zijn vaak slechts bijzaak na een verkeersongeval.

Het belangrijkst is dat u uw leven weer op de rit krijgt. Ferme Letselschade Advocaten in Utrecht helpt daarom niet alleen bij het vaststellen van de schade maar regelt het gehele schadeproces, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Ervaringen

friesland

Rated 5 out of 5

ik heb van af 2018 tot 2023 Hanneke van Ommen voor mijn letselschade in geschakeld , en met zeer tevredenheid en vriendelijk en luisterend oor als dat even nodig was,

het is nu afgehandeld, maar doe als het moet weer een beroep op Hanneke.

baukje

Goede afhandeling dankzij de goede insteek

Rated 5 out of 5

Na een ongeval, waarvan ik destijds in eerste instantie helemaal niet doorhad wat voor gevolgen dat zou hebben voor m’n leven, kwam ik bij Wendy Boer terecht. Zij wist helder uit te leggen wat er aan zou komen inzake de schadeletsel zaak. Door de jaren heen heeft ze dit goed begeleid, met begrip, altijd duidelijk, open, geduldig, en wat ik zelf erg prettig vind; heel rustig en met vertrouwen. Ik denk dat mede door deze insteek, ook naar de verzekeraar toe, de zaak goed is afgerond. Heel veel dank daarvoor!

Judith de Ruiter

Heel erg bedankt voor de moeite, tijd en inzet

Rated 5 out of 5

Annemieke Govers heeft mij bijgestaan gedurende 1 jaar na een verkeersongeluk met letsel.

Ik ben zelf een selectief persoon als ik een advocaat onder handen neem. Mensenkennis en goed gevoel spelen er een rol bij voor mezelf en dat was er bij Ferme Letselschade met Annemieke als letsel deskundige.

Waar ik zeer tevreden over ben is dat zij vakkundig en professioneel was, zij stond altijd klaar en heeft me duidelijk begeleid in dit traject. En vooral het stukje meelevend zijn en meedenken in situaties waar ik soms niet uit kwam daar was Annemieke die mij hielp.

Ik adviseer een ieder met letsel Mevrouw Annemieke Govers te benaderen. Ik ben niks tekort gekomen, zij is voor mijn belang opgekomen met volledige inzet en ook een zeer fijne communicatie en vooral duidelijk, en heeft mijn verwachtingen zwaar overtroffen!

Ik wil haar heel erg bedanken voor haar moeite, tijd en inzet. De zaak is zeer correct verwerkt en afgewikkeld, ik kan nu door met mijn leven.

Fouad uit Alphen aan den Rijn

Lees alle ervaringen »

Contact

Slachtoffer van letselschade?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Beschrijf uw situatie en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op.

of bel: 030 202 70 04