Home » Letselschade » Verkeersongeval

Advocaat bij verkeersongeval

Verkeersongeval

Een verkeersongeval heeft voor u als slachtoffer en voor uw gezin een grote impact. Bij veel verkeersongevallen ontstaat er letsel. Een vergoeding voor de onkosten en schade die u oploopt kunt verhalen bij een andere partij. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor juridische bijstand: u kunt zich richten op uw herstel, terwijl wij zorgen voor het afhandelen van uw letselschade.

Letselschade na aanrijding

U kunt of verschillende manieren betrokken raken bij een auto-ongeluk:

  • Als veroorzaker: bestuurder van een auto of ander motorrijtuig
  • Als slachtoffer: bestuurder van een andere auto, voetganger of fietser

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade na een aanrijding, is het belangrijk om de schuldige partij aansprakelijk te stellen. Het maakt dan uit in welke vorm u aan het verkeer deelnaam.

Aansprakelijkheid als slachtoffer

De wet biedt extra bescherming aan voetgangers of fietsers die bij een verkeersongeval of aanrijding betrokken zijn geraakt. De bestuurder van het motorrijtuig is voor tenminste voor 50% aansprakelijk. Het is daarom altijd goed om de veroorzaker van het verkeersongeval aansprakelijk te stellen.

De 50% aansprakelijkheid geldt niet voor:

  • In de praktijk is hier echter zelden sprake van.
  • Voor kinderen gelden bijzondere regels, waardoor zij extra worden beschermd.

Aansprakelijkheid als veroorzaker

Wanneer u als veroorzaker betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, dan wordt eerst beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Indien u schuldig bent, bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding, dan bent u aansprakelijk. Uw eigen verzekeraar zal de geleden schade vergoeden.

Net als wanneer u slachtoffer bent, moet er eerst worden beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Is het duidelijk dat iemand anders het ongeluk heeft veroorzaakt? Dan kunt u diegene aansprakelijk stellen en heeft u recht op een schadevergoeding.

En wat als er geen partij schuldig is?

Er is niet altijd direct een schuldige aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder die van de weg raakt, terwijl er geen ander voertuig bij betrokken is. In dat geval kunt u als slachtoffer alsnog recht hebben op een schadevergoeding.

Dit kan bijvoorbeeld door uw schade te verhalen op de Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Zo’n verzekering vergoedt de schade van alle inzittenden en de bestuurder. Ook bestaat de mogelijkheid voor een beroep op de regeling voor schuldloze derden.

Ook voor ongevallen waarbij andere motorrijtuigen bij betrokken zijn gelden regelingen waardoor de schade van opzittenden en inzittenden kan worden verhaald. Dus ook bij ongevallen met motorrijtuigen, zoals een trein, tram, bus, motor, scooter, brommer of scootmobiel kunt u een vergoeding voor uw schade claimen.

 

 

Persoonlijke benadering

Binnen een letselschadezaak wordt een slachtoffer vaak geconfronteerd met vragen op het gebied van werk, re-integratie en het inschakelen van de juiste zorg. Door onze persoonlijke benadering en brede inzet van hulp staan wij u op al deze gebieden bij.

Recht op schadevergoeding na verkeersongeval?

Om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding, is het belangrijk te bepalen wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Maar het vaststellen van de schade en het uitkeren van een eventuele schadevergoeding zijn vaak slechts bijzaak na een verkeersongeval.

Het belangrijkst is dat u uw leven weer op de rit krijgt. Ferme Letselschade Advocaten in Utrecht helpt daarom niet alleen bij het vaststellen van de schade maar regelt het gehele schadeproces, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Ervaringen

Ferme Letselschade Advocaten heeft mij bijgestaan nadat ik in 2016 een bedrijfsongeval heb gehad

Mijn eerste gesprek was met Advocaat Wendy Boer. En uiteindelijk hebben we 7,5 jaar wekelijks contact gehad. Wendy heeft mij al tijd het vertrouwen gegeven dat het allemaal goed zou komen en na 7,5 jaar strijden is de zaak positief afgerond!

Wendy Boer is een zeer prettig persoon in de omgang. Ze zegt waar het op staat en is recht door zee.

Wendy bedankt voor alles wat je allemaal voor ons hebt gedaan.

Van Nieuwenhoven uit Noordwolde

Onwijs bedankt!

Ik ben zeer te spreken over Annemieke Govers. Zij heeft mij bijgestaan tijdens mijn schade letsel traject. Na mijn ongeval twee jaar geleden heb ik haar benaderd. Na een persoonlijke ontmoeting had ik meteen een goed gevoel van vertrouwen. Dit gevoel is in de loop van het proces bevestigd. Ik ben super tevreden met de heldere, persoonlijke en fijne communicatie. Wat ik erg waardeerde is dat Annemieke altijd de tijd nam voor mijn vragen en om mij alles uit te leggen zodat ik het proces zelf ook begreep. Onwijs bedankt!

Mevrouw Krol uit Utrecht

Als het moet, doe ik weer een beroep op Hanneke

Ik heb van af 2018 tot 2023 Hanneke van Ommen voor mijn letselschade ingeschakeld, en met zeer tevredenheid en vriendelijk en luisterend oor als dat even nodig was.

Het is nu afgehandeld, maar doe als het moet weer een beroep op Hanneke.

Baukje uit Friesland

Lees alle ervaringen »

Contact

Slachtoffer van letselschade?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Beschrijf uw situatie en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op.

of bel: 030 202 70 04