Het schadeformulier is ervoor bedoeld om samen met de andere betrokken partij de schade vast te stellen, zodat het voor de verzekeraar makkelijker is om aansprakelijkheid te bepalen en de schade te vergoeden. Het formulier kan in heel Europa worden ingevuld bij een ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, maar ook als u bijvoorbeeld als fietser wordt aangereden. 

Waar let u op bij het invullen van een schadeformulier? We geven u 5 bruikbare tips!

Tip 1: vul altijd het schadeformulier in

Vul altijd het schadeformulier in, ook als u denkt geen (blik)schade of letsel te hebben

De eerste tip is misschien wel meteen de belangrijkste. Het invullen van het schadeformulier is essentieel voor een latere vergoeding van schade. Het kan zijn dat u op het moment van de aanrijding geen schade ziet aan uw voertuig en het idee heeft dat u ook geen letsel heeft, maar dit kan veranderen. Schade kan pas later zichtbaar worden en door de adrenaline van de aanrijding kan het zijn dat u pas later doorheeft dat uw letsel ernstiger is dan in eerste instantie gedacht. Wanneer u in dit geval geen formulier heeft ingevuld en geen gegevens heeft van de andere betrokkene van het ongeval, wordt het een lastige zaak om die schade vergoed te krijgen.

Tip 2: vergeet niets: vul het complete formulier in

Zorg dat het gehele formulier is ingevuld

Ook dit een belangrijke om te onthouden bij het invullen van een schadeformulier. Met de adrenaline en schrik van het moment kan het voorkomen dat u en de andere betrokken partij delen vergeten in te vullen. Neem daarom de tijd voor het schadeformulier, neem het na het invullen nog eens door en zorg dat beide partijen het formulier tekenen. Check ook of het kenteken, de verzekeringsgegevens en contactgegevens van de andere betrokken partij juist zijn ingevuld. Het is belangrijk dat u de voorzijde van het formulier ter plekke invult. De achterzijde van het formulier kunt u rustig thuis invullen.

Tip 3: zorg voor getuigen

Noteer de gegevens van getuigen van het ongeval

Bedenk goed of er getuigen waren van het ongeval. Deze mensen kunnen bij het afhandelen van de schade wellicht meer vertellen over de toedracht. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk de gegevens te noteren van getuigen die later van waarde kunnen zijn. Het zal anders in de praktijk lastig worden om achteraf deze mensen nog te achterhalen.

Tip 4: schrijf alles op

Vermeld ook ogenschijnlijk licht letsel op het formulier

Denk niet te lichtzinnig over milde klachten die u na een ongeval heeft. Deze klachten kunnen later erger worden. Denk bijvoorbeeld aan een milde hoofdpijn die later een whiplash of een hersenschudding blijkt te zijn. Het wordt een hele opgave om de schade die hieruit voortvloeit vergoed te krijgen wanneer u de klachten niet op het schadeformulier heeft aangegeven.

Tip 5: letselschade? Vraag advies bij een specialist

Schakel juridische hulp in bij letselschade

Wanneer u letselschade oploopt bij een ongeval, is het belangrijk om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Wanneer de andere partij schuldig is aan het ongeval, is uw juridische bijstand veelal gratis. Een letselschadespecialist kan u bijstaan tijdens uw proces en vangt de lastige juridische discussies voor u op. 

Ferme Letselschade Advocaten

Onze ervaren letselschadeadvocaten staan door het hele land verkeersslachtoffers bij in het verhalen van hun letselschade. Met een doelgerichte aanpak en oog voor detail bieden wij de hulp die u nodig heeft. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.