Wat is pensioenschade? Pensioenschade is het pensioen dat u misloopt als gevolg van uw letselschade.

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, kan u als gevolg hiervan te maken krijgen met pensioenschade. Bijvoorbeeld omdat u langere tijd niet kan werken, of een aangepaste baan moet aannemen met een lager salaris. U bouwt dan minder pensioen op dan wanneer u geen letsel had opgelopen. Deze pensioenschade komt voor vergoeding in aanmerking. In deze blog wordt hier dieper op ingegaan.

Oorzaken van pensioenschade

Pensioenschade is kortgezegd het pensioen dat u door het letsel mis zal lopen wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. U kunt bijvoorbeeld door het letsel een langere tijd niet werken, waardoor u geen pensioen kan opbouwen. Ook is het mogelijk dat u ander werk moet zoeken door uw letsel, waarvoor u misschien minder betaald krijgt dan uw vorige baan. In dit geval bouwt u ook minder pensioen op. Tot slot kan er sprake zijn van pensioenschade bij een zogeheten pensioenbreuk. Dit houdt in dat u wisselt van pensioenregeling, wat nadelige, financiële gevolgen kan hebben.

Het verwachte carrièrepad

Bij pensioenschade is het belangrijk om goed in kaart te brengen hoe uw carrière er waarschijnlijk had uitgezien in de situatie zonder ongeval. Op basis daarvan kan het verlies aan pensioenopbouw worden berekend. Bij het berekenen van pensioenschade wordt daarom de situatie van voor het ongeluk vergeleken met die van na het ongeluk. Het gaat daarbij om het verwachte carrière pad en het salaris dat hierbij zou horen.

Berekenen van pensioenschade

De berekening van pensioenschade is niet eenvoudig. Om de schade vast te kunnen stellen, zijn daarom soms arbeidsdeskundigen nodig.

Wilt u zich van de maximale schadevergoeding verzekeren, dan is het verstandig om hiervoor een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in te schakelen. Deze kan u helpen met het in kaart brengen van al uw schadeposten en met het afhandelen van uw letselschadeproces.

Ferme Letselschade Advocaten

De advocaten van Ferme Letselschade Advocaten in Utrecht hebben jarenlange expertise in het bijstaan van cliënten met grote financiële schades. Bent u op zoek naar een ervaren letselschadeadvocaat, of heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag!