Als u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan kunt u te maken krijgen met een ingewikkelde en langdurige letselschadezaak om de schadevergoeding waar u recht op heeft te kunnen vorderen. Het is daarom verstandig dat veel slachtoffers ervoor kiezen om zich op professionele wijze te laten bijstaan door een juridische expert.

De afgelopen jaren is het aantal letselschadebureaus flink toegenomen. Omdat slachtoffers bang zijn voor hoge advocaatkosten, wordt vaak gekozen voor deze bureaus waar alleen ‘specialisten’ werken en geen advocaten. Helaas blijkt de kwaliteit van veel van deze bureaus onder de maat. Dit meldt de VPRO naar aanleiding van een onderzoek door de Kamer van Kophandel in opdracht van Argos.

In deze blog leggen we uit waarom de keuze voor een letselschadeadvocaat verstandig is.

Letselschadespecialist is vrij beroep

Bij letselschadebureaus werken vaak geen gespecialiseerde advocaten. Letselschadespecialist is een vrij beroep wat betekent dat iedereen een letselschadebureau kan oprichten; ook wanneer men daarvoor geen opleiding heeft afgerond.

Veel slachtoffers van ongevallen komen terecht bij deze bureaus omdat hier gratis advies en bijstand beloofd wordt. Deze ‘juridische adviseurs’ blijken in de praktijk vaak niet voldoende kennis te hebben om het juiste advies te geven en gaan soms akkoord met een te laag schadebedrag van de tegenpartij. Dit blijkt uit het onderzoek

Wanneer het schadebedrag ontoereikend is voor alle schadeposten kan het slachtoffer in financiële problemen komen.

Sommige slachtoffers kunnen na een ongeval niet meer werken, waardoor zij voor hun verdere leven afhankelijk zijn van deze schadevergoeding. Het eisen van de maximale schadevergoeding is dus erg belangrijk.

Complexe schadeberekening

Het berekenen van letselschadevergoeding is ingewikkelder dan vaak gedacht wordt. Als slachtoffer kunt u te maken krijgen met verschillende schadeposten. Sommige van deze schadeposten, zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen wel grote beperkingen in het dagelijks leven en in de toekomst met zich meebrengen.

Een gespecialiseerde en ervaren letselschadeadvocaat weet precies op welke manier alle schadeposten volledig en op de juiste manier in kaart kunnen worden gebracht.  Bij iemand die hier niet voor is opgeleid ontbreekt deze kennis. Een gespecialiseerde letselschade advocaat is dus onmisbaar.

Letselschadeadvocaat vaak gratis voor slachtoffer

In tegenstelling tot wat veel slachtoffers denken, is een letselschadeadvocaat meestal kosteloos voor het slachtoffer.

Voor alle belangenbehartigers (zowel bureaus als advocaten) geldt namelijk dat de verzekeraar van de tegenpartij de redelijke kosten van rechtsbijstand moet betalen. Het is hierbij wel van belang dat de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent. Is dit nog niet het geval? Dan kan een gespecialiseerde advocaat uw situatie eerst bekijken en met u overleggen wat uw kansen zijn voordat er kosten in rekening worden gebracht.

Het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat zal u dus nooit meer kosten dan een letselschadebureau zonder advocaten.

Letselschadeadvocaat Utrecht

Wilt u meer weten over wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen? Neem dan contact op met de ervaren advocaten van Ferme Letselschade. Wij helpen u graag om uw leven weer op de rit te krijgen.