Het kan in Nederland in vrijwel elk seizoen behoorlijk guur weer worden. Naast regen kunnen wij ook regelmatig stormachtig weer verwachten. Deze stormen kunnen aardig wat schade opleveren: van omgevallen bomen tot vliegende dakpannen. U kunt dan dus te maken krijgen met stormschade. Hoe zit het eigenlijk als u letselschade oploopt door het stormachtige weer? Is dat een overmachtssituatie, of heeft u recht op schadevergoeding?

In dit artikel bespreken wij kort verschillende situaties waarin u aanspraak zou kunnen maken op een schadevergoeding.

Letselschade door afgewaaide dakpannen

Wanneer u een dakpan op uw hoofd krijgt, of een ander object dat normaal gesproken onderdeel is van de buitenkant van een huis, kunt u uw schade eigenlijk altijd verhalen op de eigenaar van het pand.

De advocaten van Ferme Letselschade kunnen u hierbij helpen. Laat ons u bijstaan, zodat wij samen alle letselschade kunnen bepalen en zodat we er samen voor zorgen dat u uw letselschade in alle redelijkheid en volledig vergoed kunt krijgen.

Verkeersongeval met letsel door storm of windstoten

Bent u, of een andere weggebruiker, de macht over het stuur kwijtgeraakt door storm of harde windstoten? En heeft dit een ongeval met letselschade tot gevolg gehad? Dan is het wellicht mogelijk om uw letselschade als gevolg van dit verkeersongeluk te verhalen op een aansprakelijkheidsverzekeraar.

Dit is in ieder geval mogelijk wanneer de tegenpartij als gevolg van de harde wind in de problemen is gekomen en uw auto bijvoorbeeld door een uitwijkmanoeuvre van de tegenpartij is geraakt. Dit kan natuurlijk tot aanzienlijke en objectiveerbare letselschade lijden. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen te bekijken welke verschillende schadeposten u heeft opgelopen en hoe u deze vergoed kunt krijgen.

SVI en een verkeersongeval

Heeft u zelf een schade-inzittendenverzekering (SVI) afgesloten, dan kunt u ook uw letselschade vergoed krijgen door uw eigen verzekeraar, zelfs wanneer het ongeval geheel uw eigen schuld was.

De SVI-verzekering betreft een aanvullende schadeverzekering die van belang zijn wanneer je de veroorzaker bent van een ongeval, of wanneer er geen schuldige kan worden gevonden. Dit is dus een schadeverzekering de letselschade voor inzittenden vergoed, maar ook de materiële kosten die in direct verband staan met het ongeval. Hierbij kunt u denken aan inkomstenderving of benodigde huishoudelijke hulp.

OIV en verkeersongeval

De OIV is een zogenoemde sommenverzekering en biedt alleen dekking wanneer u of één van uw inzittenden blijvend invalide raakt, of erger nog: overlijdt bij een verkeersongeval.

Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden is het bedrag vooraf al vastgesteld (dit is een kenmerk van een sommenverzekering). Bij een schade-inzittendenverzekering wordt een bedrag uitgekeerd afhankelijk van de schade, wat begrensd wordt tot een vooraf besproken maximumbedrag. Hierdoor kan het zijn dat bij ernstig letsel de uitkering lager uitvalt dan bij een SIV. Neem dit goed in overweging als u een SIV- of OIV-verzekering wil afsluiten.

Letselschade verhalen met hulp van een letselschadeadvocaat

Vind u dit ingewikkeld of wil u zich laten adviseren om uw schadeclaim bij een verkeersongeval te bepalen? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Wij van Ferme Letselschade Advocaten kunnen u helpen!  

Wij komen graag naar u toe voor een afspraak. Vanuit Utrecht staan wij slachtoffers bij uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht.