In Nederland gebeuren dagelijks verkeersongevallen. Meestal is duidelijk wie aansprakelijk gesteld kan worden, en daardoor verloopt de afhandeling van de schade in de meeste gevallen soepel.

Helaas komt het ook geregeld voor dat de veroorzaker van een aanrijding doorrijdt. Zo bleef de dader van een recent dodelijk ongeluk in Amsterdam spoorloos, omdat hij doorreed nadat hij een man aanreed en reed eerder dit jaar een automobilist door nadat hij een kinderwagen aanreed.  

Kan de letselschade worden verhaald als een dader doorrijdt en onbekend blijft?

Waarborgfonds Motorverkeer

Als u wordt aangereden in het verkeer en de dader blijft onbekend, dan kunt u een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Voor het indienen van een schadeclaim dient uw situatie aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De letselschade is veroorzaakt door een motorrijtuig
  • De veroorzaker van het ongeval is na onderzoek onbekend gebleven
  • U kunt niet zelf aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval

U heeft voor het indienen bewijsstukken nodig, zoals getuigenverklaringen, een medisch rapport en een onderzoeksrapport van de politie. Het is dus belangrijk dat u direct na het ongeval al bewijsmateriaal verzamelt en aangifte doet van het ongeval.

Schadeposten na aanrijding

Als u slachtoffer bent geworden van een aanrijding kunt u te maken krijgen met verschillende schadeposten. Zo kunt u denken aan:

  • Medische kosten
  • Verlies aan inkomen door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid
  • Immateriële schade door verlies aan levensvreugde
  • Kosten voor huishoudelijke hulp en mantelzorg

Al deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking door het Waarborgfonds Motorverkeer, maar hiervoor dienen alle schadeposten volledig en op de juiste manier in kaart gebracht te worden. Het in kaart brengen van deze schadeposten is een complexe aangelegenheid.

Letselschade advocaat Utrecht

Een verkeersongeval heeft voor een slachtoffer vergaande gevolgen. In deze situatie is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen om het proces voor u uit handen te nemen. Het slachtoffer kan zich dan richten op zijn herstel. De letselschadeadvocaat zal er alles aan doen om voor u een passende schadevergoeding te regelen.

Wilt u meer weten over wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen? Neem dan contact op met de ervaren advocaten van Ferme Letselschade. Wij helpen u graag om uw leven weer op de rit te krijgen.