Home » Letselschade » Verkeersongeval

Advocaat bij verkeersongeval

Verkeersongeval

Een verkeersongeval heeft voor u als slachtoffer en voor uw gezin een grote impact. Bij veel verkeersongevallen ontstaat er letsel. Een vergoeding voor de onkosten en schade die u oploopt kunt verhalen bij een andere partij. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor juridische bijstand: u kunt zich richten op uw herstel, terwijl wij zorgen voor het afhandelen van uw letselschade.

Letselschade na aanrijding

U kunt of verschillende manieren betrokken raken bij een auto-ongeluk:

  • Als veroorzaker: bestuurder van een auto of ander motorrijtuig
  • Als slachtoffer: bestuurder van een andere auto, voetganger of fietser

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade na een aanrijding, is het belangrijk om de schuldige partij aansprakelijk te stellen. Het maakt dan uit in welke vorm u aan het verkeer deelnaam.

Aansprakelijkheid als slachtoffer

De wet biedt extra bescherming aan voetgangers of fietsers die bij een verkeersongeval of aanrijding betrokken zijn geraakt. De bestuurder van het motorrijtuig is voor tenminste voor 50% aansprakelijk. Het is daarom altijd goed om de veroorzaker van het verkeersongeval aansprakelijk te stellen.

De 50% aansprakelijkheid geldt niet voor:

  • In de praktijk is hier echter zelden sprake van.
  • Voor kinderen gelden bijzondere regels, waardoor zij extra worden beschermd.

Aansprakelijkheid als veroorzaker

Wanneer u als veroorzaker betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, dan wordt eerst beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Indien u schuldig bent, bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding, dan bent u aansprakelijk. Uw eigen verzekeraar zal de geleden schade vergoeden.

Net als wanneer u slachtoffer bent, moet er eerst worden beoordeeld wie er schuld heeft aan het ongeval. Is het duidelijk dat iemand anders het ongeluk heeft veroorzaakt? Dan kunt u diegene aansprakelijk stellen en heeft u recht op een schadevergoeding.

En wat als er geen partij schuldig is?

Er is niet altijd direct een schuldige aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder die van de weg raakt, terwijl er geen ander voertuig bij betrokken is. In dat geval kunt u als slachtoffer alsnog recht hebben op een schadevergoeding.

Dit kan bijvoorbeeld door uw schade te verhalen op de Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Zo’n verzekering vergoedt de schade van alle inzittenden en de bestuurder. Ook bestaat de mogelijkheid voor een beroep op de regeling voor schuldloze derden.

Ook voor ongevallen waarbij andere motorrijtuigen bij betrokken zijn gelden regelingen waardoor de schade van opzittenden en inzittenden kan worden verhaald. Dus ook bij ongevallen met motorrijtuigen, zoals een trein, tram, bus, motor, scooter, brommer of scootmobiel kunt u een vergoeding voor uw schade claimen.

 

 

Persoonlijke benadering

Binnen een letselschadezaak wordt een slachtoffer vaak geconfronteerd met vragen op het gebied van werk, re-integratie en het inschakelen van de juiste zorg. Door onze persoonlijke benadering en brede inzet van hulp staan wij u op al deze gebieden bij.

Recht op schadevergoeding na verkeersongeval?

Om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding, is het belangrijk te bepalen wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Maar het vaststellen van de schade en het uitkeren van een eventuele schadevergoeding zijn vaak slechts bijzaak na een verkeersongeval.

Het belangrijkst is dat u uw leven weer op de rit krijgt. Ferme Letselschade Advocaten in Utrecht helpt daarom niet alleen bij het vaststellen van de schade maar regelt het gehele schadeproces, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Menselijk, transparant, deskundig: van harte aangeraden

5,0 rating

In 2021 was ik op zoek naar een ander belangenbehartiger. Wat ben ik dankbaar dat ik Ferme Letselschade Advocaten heb gevonden.

Bij de vorige belangenbehartiger ontbrak de menselijkheid, er werd veel gesproken met vaktermen wat ik niet begreep. En daarbij kreeg ik niet het gevoel dat ze echt hun best deden om werk van te maken.

Ik vond het heel fijn dat ondanks de juridische werkveld dat Annemieke toch de warmte, de menselijkheid en het sociale aspect niet uit het oog verloor. Er werd heel transparant gewerkt en gecommuniceerd. Annemieke is een doorzetter, deskundig, en nogmaals de warmte en de menselijkheid is voor mij het allerbelangrijkst geweest tijdens dit proces. Zij heeft mij verwachtingen vol overtroffen en als je iemand nodig hebt raad ik haar van harte aan.

Leyla K.

Deskundig, menselijk, komen afspraken na.

5,0 rating

Dankzij de deskundige hulp van Hanneke van Ommen hebben we onze letselschade zaak die meerdere jaren heeft geduurd positief kunnen afronden. Hierdoor kan onze focus weer op de positieve zaken gericht worden richting de toekomst
De afspraken die wij onderling maakten of die met de tegenpartij werden allemaal netjes nagekomen, ook dankzij het feit dat Hanneke er bovenop zat. Wat ik persoonlijk erg fijn vond is dat naast haar deskundige inzicht nooit het menselijke aspect uit het oog werd verloren wat normaal erg snel kan gebeuren. In situatie en mallemolen waarin ik was terecht gekomen ben ik superblij en dankbaar dat wij de overstap hebben gemaakt naar Hanneke en dus Ferme letselschade advocaten en kan dus iedereen die of op een dood spoor terecht is gekomen of überhaupt in deze situatie is terecht gekomen Hanneke van harte aanbevelen en dus tevens ook het kantoor.

De heer T. uit Nijverdal

Top advocaat!

5,0 rating

Ik wil Annemieke enorm bedanken voor haar fantastische werk, bijdrage en volledig standvastigheid in deze moeilijke zaak met discussies. Annemiek bleef volhouden en aanhouden; een top advocaat ben je! Ik zal jou promoten binnen mijn netwerk.

Ramona S. uit Vleuten

Lees alle ervaringen »

Slachtoffer van letselschade?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Beschrijf uw situatie en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op.

Vrijblijvend kennismaken

of bel: 030 202 70 04